miercuri, 28 decembrie 2016

REGENERAREA FICATULUI ÎN MOD NATURAL




INGREDIENTE
2 mâini frunze de păpădie
3 morcovi
1 castravete
1/2 lămâie curățată de coajă

MOD DE PREPARARE AL TONICULUI PENTRU FICAT
Se amestecă toate ingredientele într-un blender şi apoi se consumă.
Se face o cură de 10-15 zile.

Efectul ingredientelor asupra ficatului

O cură de 10 – 14 zile, cu frunze puse în salată, cu tulpini, pot detoxifia ficatul.
Păpădia este un detoxifiant și un depurativ natural puternic. Este un diuretic puternic, curăţă sângele şi sistemul digestiv, elimină metalele grele din ţesuturi şi ajută la dizolvarea pietrelor de la rinichi, asigură un tonus bun, în general, al organismului.
Ajută la reglarea tensiunii arteriale prin conținutul său bogat în potasiu. În funcţiile cardiace are efecte venotonice, antidiabetice, antiplachetare şi depurative sanguin.
Păpădia este un ajutor esenţial în descompunerea grăsimilor care ajung în stomac.
La nivelul sângelui acţionează şi ca hipoglicemiant şi hipocolesterolemiant.
Are gustul amar, din cauza taraxacinei, prezentă şi în frunze. Ea îmbunătăţeşte funcţiile hepatice şi ajută la vindecarea bolilor de ficat în diferite forme şi stadii, dar şi a vezicii biliare, elimină constipația. Persoanele care au avut hepatită, își pot regenera celulele ficatului consumând păpădie.
Totodată, păpădia, are efecte tonifiante asupra pielii. Se prepară mai întâi o infuzie concentrată din 300 g de păpădie uscată şi doi litri de apă. După ce a dat în clocot, fiertura se mai lasă la foc mic încă 20 de minute, se filtrează şi poate fi turnată în apa din cadă. Îmbăierea durează aproximativ un sfert de oră şi este recomandată de două – trei ori pe săptămână.
Frunzele conţin vitaminele A, B, C, D şi H, luteina, betacaroten, elemente care ajută la pierderea în greutate.
Tulpinile de păpădie ajută la revitalizarea celor care se simt veşnic obosiţi şi bolnăvicioşi.
Rădăcinile de păpădie, spălate şi fierte în ceai au efect diuretic, eliminând constipaţia, transpiraţia abundentă, ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi şi subţiază sângele.
Alte proprietăţi ale păpădiei, cunoscute în terapeutică medicală, sunt: antitumorale, antiinflamatoare, anticanceroase, antireumatice, sedative.
 Celebrul medic arab Avicenna, în „Cartea tămăduirii“, recomandă păpădia pentru tratarea bolilor de ficat şi stomac, pentru purificarea sângelui şi înlăturarea grăsimilor de prisos.

 CASTRAVEŢI
 În compoziţia lor se găsesc vitamine din gama B-urilor, vitamina C, caroten din belşug, o cantitate impresionantă de potasiu, fosfor, fier, siliciu asimilabil, magneziu si calciu, (cea mai mare parte sunt depozitate în coaja legumei) substanţe esenţiale pentru  sistemul osos. În coajă găsim şi cea mai mare parte a vitaminei C, a vitaminei A şi a vitaminelor din complexul B, a enzimelor care intervin în procesul digestiei şi al metabolismului, a compuşilor sulfuroşi. Castravetele este un excelent diuretic cu efecte antireumatice.
Cura cu castraveţi activează funcţiile renale, favorizând eliminarea ureei şi a acidului uric.
Castraveţii prin enzima erepsină pe care o conține, stimulează ficatul să digere proteinele şi să elimine toxinele din sânge.

MORCOVI
Conțin vitamine (A, B1, B2, B6, C, E, K, P, PP) și  săruri minerale (fier, potasiu, fosfor, calciu, magneziu etc.).
Sunt ideali pentru dietă: conţin puţine calorii, nu au grăsimi şi sunt o sursă bogată de vitamine şi minerale.
Morcovul îmbunătățește vederea. Util împotriva degenerescenței maculare.
Rădăcinile au un conţinut ridicat de carotenoizi (dau culoarea portocalie), beta-carotenul, care este transformat de organism în vitamina A, cu efecte directe pentru piele, inimă şi sistem imunitar.
Beta-carotenul acționează ca un antioxidant și previne distrugerea celulelor și încetinește procesul de îmbătrânire a celulelor și a întregului organism.
Morcovul previne cancerul de colon, de sân, cât și pe cel pulmonar (prin conținutul de falkarinol, care are proprietăți miraculoase împotriva tumorilor canceroase).
Fibrele din morcovi contribuie la curăţarea optimă a colonului şi stimulează eliminarea eficientă a materiilor fecale.
Consumul regulat de morcovi cruzi este cea mai bună formă de curățare a dinților și se echilibrează nivelul acido-bazic din gură.
Cura de morcovi este ideală în caz de avitaminoze severe.
Ajută la eliberarea ficatului de toxine. Consumul de suc de morcovi ajută în refacerea ficatului după hepatită, ciroză şi ascită şi în mărirea secretiei biliare.
Vindecă acneea, prin curăţarea fluxului sanguin.
Arsurile pielii pot fi tratate prin comprese cu suc de morcov proaspat.
Pentru a elimina edemele, fierbeți pe foc mic 5g semințe de morcov în 500 ml apă, până când apa se înjumătățește.
Sucul de morcovi poate îmbunătăți semnificativ diureza.
Consumul de morcov proaspat poate fi de folos în orice inflamație  deci și în tratatmentul proceselor inflamatorii ale vezicii urinare și/sau al rinichilor.
Protejează împotriva accidentelor vasculare.
Consumul regulat de morcovi reduce nivelul colesterolului.

LĂMÂIE
O lămâie conține în jur de 15 calorii, 0,23 grame de proteine, 5,26 grame de carbohidrati si 0,24 grame de fibre, 1,46 grame de zahar, vitamine (C, A, E, D, K, și vitamine din grupul B), calciu, cupru, fier, magneziu, fosfor, seleniu și zinc, acizi organici și uleiuri esentiale, luteină. 
Lămâia este un antiseptic puternic. Stimulează procesele de digestie. Reglează nivelul colesterolului și al glicemiei din sânge. Elimină depozitele adipoase.
Sucul de lămâie dizolvă acidului uric şi alte toxine acumulate în ficat. Sucul proaspăt de la o lămâie adăugat într-un pahar mare de apă şi băut dimineaţă funcţionează ca un detoxifiant ideal pentru ficat.
Pentru steatoza hepatică (ficat gras) se taie cubulețe o lămâie cu tot cu coajă și se fiebe într-un litru de apă până când aceasta scade la jumătate. Se lasă la răcit și se consumă pe parcursul zilei. Cura aceasta se face până când prin ecografie se constată ca ficatul nu mai este gras (în funcție de gravitate…maxim 3 luni).
  
Acest elixir este recomandat și de doctorul OZ.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu